13,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A 647

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ - ΤΙΒΟΤΣΙ


Το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και οι εκδόσεις "Αεράκης", συνεχίζοντας την εκδοτική τους προσπάθεια στο χώρο του βιβλίου, έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν ένα ακόμη ποιητικό έργο που συνδέεται με την ψυχή και τη λαλιά της Κρήτης.
Το έργο αυτό τιτλοφορείται σεμνότατα "Τίβοτσι", είναι ωστόσο το καταστάλαγμα της αέναης εσωτερικής μάχης, ενός ορθόδοξου Κρητολάτρη και αξιόπιστου αισθηματία, του Θοδωρή Ρηγινιώτη. Ταξιδευτή του ονείρου, κι οδοιπόρου ακούραστου στα γαγλωτά μονοπάτια της αλήθειας, που με το όπλο του την σκέψη και τη γλώσσα, κονταρομαχεί αδιάκοπα με τη λήθη του καιρού, γοητεύεται με αθέατες πτυχές της ομορφιάς, κι ορθώνεται αγέρωχος μπροστά στο άδικο και το ψέμμα.
Στην εποχή μας που το επιπόλαιο και το πρόχειρο, το ρηχό και το ευτελές τείνουν να αποτελέσουν το σύνηθες μέτρο, η παρουσία πιο απαιτητικών εκδοχών όπως είναι ο λόγος του Θοδωρή Ρηγινιώτη, αφήνουν τουλάχιστον την ελπίδα ελεύθερη να πετάξει, καλαϊδώντας το μήνυμα πως ο τόπος αυτός υπάρχει ακόμη! Τίβοτσι άλλο...
Ο Θοδωρής Ρηγινιώτης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, από μητέρα Ρεθεμνιώτισσα (Αποδούλου Αμαρίου) και πατέρα καταγόμενο από το Καλαπόδι Φθιώτιδας. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κρητών Στιχουργών "Μιχάλης Καυκαλάς", μέλος του μουσικού συνόλου "Παλαιϊνά σεφέρια" (ως στιχουργός) και συνεργάτης Κρητικών εφημερίδων και περιοδικών. Το 1998 από τις εκδόσεις του περιοδικού "Κρητόπολις" κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Ο παραμυθάς με το νταούλι".


Στέλιος Αεράκης