9,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A 610

ΑΞΕΓΝΙΟΙ ΠΕΡΑΤΕΣ


Το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι παρουσιάζει μια καινούρια νεανική μουσική παρέα, μέσα από την πρώτη της αυτή δισκογραφική δουλειά με το γενικό τίτλο: Αξέγνιοι Περάτες.
Οι Αξέγνιοι Περάτες που στην απλή μας γλώσσα σημαίνει Ξέγνοιαστοι Περαστικοί είναι μία ομάδα νένω ανθρώπων που με κύριο όπλο την ξεγνοιασιά και τον ενθουσιασμό τους θέλουν να αφήσουν με το πέρασμά τους από τα μουσικά μονοπάτια του τόπου μας την δική του ερμηνευτική σφραγίδα.
Ερασιτέχνες με πολύ λίγο χρόνο παρουσίας στο έντεχνο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά επαγγελματίες στο μεράκι και στην κατάθεση ψυχής πάνω σ'αυτό που λέγεται Κρήτη και Παράδοση.
Οι Αξέγνοι Περάτες δημιουργήθηκαν στα τέλη Αυγούστου του 1997 από μία απλή προτροπή ενός από τα μέλη της συντροφιάς.
Άρχισαν να πραγματοποιούν εμφανίσεις σε διάφορα καφέ του Ηρακλείου και στη συνέχεια το καλοκαίρι τους βρήκε να συμμετέχουν σε επίησμες πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων Δήμων.
Ο κύριος στόχος τους μέσα από την έντεχνη παραδοσιακή μουσική την οποία ερμηνεύουν είναι να προσελκύσουν το σνδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων προς το χώρο της μουσικής παράδοσης.
Σήμερα με την έκδοση του έργου αυτού πραγματοποιούν το πρώτο τους βήμα στη δισκογραφία, με ένα πλούσιο μουσικό περιεχόμενο από παλιά παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και με δικές τους συνθετικές και στιχουργικές απόπειρες. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι ευχάριστο για όλους.


Κ.Μ.Ε Μάρτιος 1999