11,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A 643

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ - ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ


Ο Μιχάλης Καλλέργης είναι αναμφίβολα ένα προικισμένος καλλιτέχνης που δικαιολογεί απόλυτα την ξεχωριστή θέση που κατέχει στο χώρο της κρητικής μουσικής. Με άριστη τεχνική στη λύρα και με συνατή και συνάμα μελωδική φωνή, διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία και ασφαλώς προεξοφλεί ένα πιο πολυσύνθετο και παραγωγικό μουσικό μέλλον.


Γεννήθηκε στην Καρκαδιώτισσα Τεμένους το 1957, όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του μουσική βήματα, ενώ σήμερα ζει στο Ηράκλειο με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του και ασχολείται επαγγελματικά με τη λύρα. Οι επιρροές που δέχτηκε πέρα από το στενό τοπικό περιβάλλον, υπήρξαν αποφασιστικές εκείνες του Κώστα Μουντάκη, Θανάση σκορδαλού και πάνω απ 'όλους του Νίκου Ξυλούρη.


Δεν μιμείται ωστόσο, παρά την εκλεκτική προτιμήσή του στο Νίκ Ξυλούρη, και κατορθώνει σταδιακά να διαμορφώσει ένα προσωπικό ύφος αναγνωρίσιμο ήδη μέσα στην πολυπρόσωπη μουσική οικογένεια του τόπου μας. Έχει καταφέρει έτσι να είναι ο εαυτός του και συγχρόνως να παραπέμπει σε οικείες, μουσικές μνήμες, που συνθέτουν τη φυσιογνωμία μιας αδιάκοπης λειτουργικής συνέχειας.


Η δισκογραφική του δραστηριότητα ξεκινά το 1987 με τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Παράξενέ μου έρωτα", ενώ ακολουθούν στην συνέχεια "Πρωτοφανίστικος σεβντάς", "Η ηλιαχτίδα", "Τ' αναστορούμαι τραγουδώ" και συμμετείχε ακόμη φιλικά σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές.


Με τον τελευταίο του αυτό δίσκο "Άρωμα Κρήτης", ο Μιχάλης Καλλέργης σε μια φάση μεγαλύτερης πια ωριμότητας, καταθέτει την πληρέστερη μουσική του εκδοχή και ορίζει με ακρίβεια το καλλιτεχνικό του στίγμα μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά αβέβαιο μουσικό μας τοπίο.