11,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A. 604

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΜΟΛΗΣ - ΤΑ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ


Ο Νεκτάριος Σαμόλης γεννήθηκε το 1970 στον Αϊμονα Μυλοποτάμου του νομού Ρεθύμνης. Ο θείος του Μιχάλης Σαμόλης σπουδαίος λυράρης της προηγούμενης γενιάς, ήταν η αφορμή να ασχοληθεί με τη λύρα και γενικότερα με την Κρητική μουσική από τα παιδικά του χρόνια. Παράλληλα με την ασχολία του αυτή σπούδασε και είναι απόφοιτος των Τ.Ε.Ι.
Στη συνέχεια και αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με τη λύρα ως επαγγελματίας μουσικός. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις σε κρητικά κέντρα και κοινωνικές εκδηλώσεις του νησιού, καθώς επίσης και στην Αθήνα. Το 1994 έλαβε μέρος στο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στην Αβινιόν της Γαλλίας.
Σήμερα ο Νεκτάριος Σαμόλης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της νέας γενιάς, με δημιουργικότητα και αριστουργηματική δεξιοτεχνία στο χειρισμό της λύρας.
Το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι, συμμέτοχο πάντα στις φιλόδοξες προσπάθειες των νέων και ταλαντούψν καλλιτεχνών, δίνει την ευκαιρία στο Νεκτάριο Σαμόλη μέσα από αυτή τη δισκογραφική του εργασία "Τα μερακλίδικα" να παρουσιάσει τις δημιουργίες του όχι μόνο στο φιλόμουσο κοινό της Κρήτης αλλά και σε πανελλήνια κλίμακα.


Στέλιος Αεράκης