11,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: Α.Μ.Α 124

Ψαραντώνης-Μαρκογιάννης - Όταν σε βλέπω τραγουδώ


Ο Ψαραντώνης μαζί με το Μαρκογιάννη για πρώτη φορά μαζί σ' ενα καθαρόαιμο χορευτικό cd! Η "χημεία" τους θα σας εκπλήξει!


Τα παλιά τραγούδια είναι σαν τις προσευχές. Άλλοτε μας συνεπαίρνουν στη μυσταγωγία τους με χαρά κι άλλοτε με κατανυχτική θλίψη ή μερακλίδικο παράπονο.
Το ταξίδι τους μέσα στο χρόνο είναι γιομάτο με τα παιχνίδια της ζωής. Κάθε φορά παίρνουν τον καημό και το ντέρτι της καρδιάς που τραγουδά, παίζει, χορεύει και μερακλώνει.


Ο Γιάννης Μαρκογιαννάκης είναι από τις κορυφαίες μουσικές φυσιογνωμίες της μεταπολεμικής Κρήτης. Έχει σημαδέψει με την απαράμιλλη τεχνική και το προσωπικό του ύφος την μουσική μας. Σαν συνοδοιπόρος του Θανάση Σκορδαλού σημάδεψαν την εποχή τους και την τέχνη του νησιού μας. Είχε την επιθυμία να συναντηθεί καλλιτεχνικά με τον Ψαραντώνη. Όμως κι εκείνος το επιθυμούσε μέσα απ’ την καρδιά του. Σαν ανήσυχο, δημιουργικό και συνθετικό πνεύμα ξέρει να επωφελείται από το λαϊκό πολιτισμό ξαναρίχνοντας νέο φως και πνεύμα σ' ότι κι αν βρει στο πέρασμά του..


Η μουσική εταιρεία «ΣΕΙΣΤΡΟΝ» είδε με θετικό μάτι την συνεργασία των δύο καλλιτεχνών. Της δινόταν η ευκαιρία να συνδέσει εποχές και να ξαναδώσει αξέχαστες μελωδίες και τραγούδια μέσα από τη δημιουργική ματιά των Ψαραντώνη και Μαρκογιάννη. Πάντα οι λαϊκές δημιουργίες βάζουν φωτιά στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων του τόπου μας. Όταν σμίγουν δυο καλλιτέχνες που ο καθένας έχει εκφράσει την εποχή του τότε αισθάνεσαι το χρέος να αναδείξεις τέτοιες πρωτοβουλίες που ξανακερνούν παλιό καλό κρασί τις ψυχές μας.