11,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A. 549

ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΟΣ - ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Οφείλουμε να δώσουμε φόρο τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές του ανεπανάληπτου Έπους της Κρήτης που έδωσαν το αίμα τους ή πάλαιψαν για την πανανθρώπινη λευτεριά και που δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν στην παρούσα έκδοση. Επίσης, να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο κ. Κώστα Κληρονόμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την ομόφωνη απόφαση του να στηρίξει ηθικά και υλικά την προσπάθεια.
Την πατρότητα της ιδέας για το έργο είχαν οι Στέλιος Αεράκης, Νίκος Βιδάκης, Ζαχαρίας Καραταράκης, Ντίνος Κωνσταντόπουλος και Αντώνιος Σανουδάκης. Την πρόταση υπέβαλαν στο Δ.Σ. ο Ζαχαρίας Καραταράκης, πρόεδρος της πολιτισμικής επιτροπής και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σερπετσιδάκης.
Ευχαριστίες ανήκουν στον καταξιωμένο Κρητικό, μουσικοσυνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη, στους ηθοποιούς Χρήστος Τσάγκα και Ελένη Κισκυρά, στους καλλιτέχνες Βασίλη Σκουλά, Νίκο Ανδρουλάκη, Μαρία Σουλτάτου, καθώς και σε όλους τους μουσικούς.
Ακόμα στο φιλόλογο Αντώνη Σανουδάκη, στο στιχουργό Γιώργη Καράτζη, στους μεταφραστές Αλίκη Κουτσάκη και Αντώνη Βασιλάκη και το Μανώλη Δουλγεράκη για τις φωτογραφίες της Μάχης από το Αρχείο του.
Τέλος ευχαριστούμε το Μανώλη Παντινάκη και Μιχαήλ Ξυλούρη για τις πληροφορίες τους και όσους άλλους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ευγενικής αυτής προσπάθειας.


ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ