11,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A. 544

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ - 30 ΧΡΟΝΙΑ (Ένα cd με τα καλύτερα τραγούδια του Βασίλη Σκουλά στο πέρασμα των χρόνων)


Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήηθκε στ'Ανώγεια Ρεθύμνου το 1946 σ'ένα χώρο και μια μεγάλη οικογένεια με παράδοση στη μουσική και γενικότερα τις τέχνες. Εγγονός του Μιχάλη Σκουλά, σπουδαίου λυράρη  της εποχής του και γιος του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Αλκιβιάδη Σκουλά ή Γρυλιού. Αρχίζει να μαθαίνει λύρα στα επτά του χρόνια και σε ηλικία μόλις 16 ετών κατορθώνει να καθιερωθεί ως ένας από τους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές του νησιού, χαράζοντας ήδη μια δική του πορεία στη κρητική μουσική παράδοση.
Στο κατώφλι 40 χρόνων συνεχούς και λαμπρής πορείας στο χώρο τόσο του παραδοσιακού όσο του σύγχρονου κρητικού τραγουδιού, ο Βασίλης Σκουλάς έχει να επιδείξει μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών, από Αμερική ως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανια, καθώς επίσης και στα στέκια που κατά καιρούς δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής. Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι πέρα από τη γενικότερη προσφορά του στην κρητική μουσική, ο Βασίλης Σκουλάς καθιέρωσε ειδοκότερα τις Ανωγειανές κοντυλιές με το μοναδικό εκφραστικό του τρόπο και ταυτόχρονα έγινε φορέας επικοινωνίας με τον υπέροχο μαντιναδολογικό πλούτο του τόπου μας.
Ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1969, όμως η ουσιαστική δισκογραφική παρουσία και η συνεργασία του με έντεχνους Έλληνες συνθέτες αρχίζει για το Βασίλη Σκουλά το 1980 με το "Σεργιάνισμα στην Κρήτη"και ακολουθούν η "Κρητική ανθολογία", τα τραγούδια "Του σίδερου και του νερού" σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι "Χίλιες χρυσές αθιβολές", του "Έρωντα και του καημου" η "Αναφορά στην Κρήτη" ο Πικραμένος αναχωρητής" σε ποίηση Ν.Βρεττάκου, οι "Δροσοσταλίδες" κ.α Παράλληλα την περίοδο 1981-85 πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στο θέατρο "Καφενείον η Ελλάς"και αμέσως μετά το θίασο του Γιάννη Βόγλη στην παράσταση του έργου του Ν.Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Βασίλης Σκουλάς συνεχίζει ακόμα και σήμερα, με το ίδο πάθος και μεράκι της νιότης, να δημιουργεί και να εμφανίζεται στο δικό του στέκι, την πασίγνωστη "Ντελίνα", στ'Ανώγεια Ρεθύμνου.


Στέλιος Αεράκης