14,99 €

Αμεσα διαθέσιμο

SKU: S.A. 678

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ - ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ 2 (2 CD)


Λαούτο: Χρήστος Στιβακτάκης


Το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι με ιδιαίτερη χαρά, ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια, παρουσιάζει τη νέα αυτή έκδοση "ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ 2" σαν συνέχεια της εξαιρετικής επιτυχημένης έκδοσης "ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΛΑΣΙΚΑ 1".
Ο σεβασμός στην μουσική ακεραιότητα των δημιουργών τους, η πολύχρονη πείρα και τέχνη του ερμηνευτή τους Χαράλαμπου Γαργανουράκη και η σύγχρονη τεχνολογία υψηλής ποιότητας, αποτελούν τα πολύτιμα υλικά που συνθέτουν και αυτή την έκδοση από το Κρητικό μουσικό Εργαστήρι.
Στη σπουδαία αυτή έκδοση "Κρητικά κλασικά 2", περιλαμβάνονται παραδοσιακά, κλασικά τραγούδια, αλλά και δημιουργίες κορυφαίων Κρητών λαϊκών δημιουργών μεταξύ άλλων και των: Φουσταλιέρη, Κουτσουρέλη, Δερμιτζογιάννη, Καραβίτη, Σκορδαλού, Μουντάκη, Ξυλούρη, Σταυρουλάκη, Σηφογιωργάκη και Μαρκογιάννηδων.
Ο εραστής της μουσικής παράδοσης του νησιού έχει ακόμη τη χαρά να απολαύσει κλασικά ριζίτικα και ποικιλία σκοπών και κρητικών χορών, τραγούδια του γάμου αλλά και "ταμπαχανιώτικα" δηλαδή κρητικούς αμανέδες, που φανερώνουν τους δεσμούς της Κρητικής μουσικής με την Ανατολή, στην οποία έδωσε αλλά και έλαβε, μεταγενεστέρως, επιδράσεις.
Η εξαιρετική δεξιοτεχνία στη λύρα και η χαρισματική φωνή του Χαραάλαμπου Γαργανουράκη, το λαούτο του εξαίρετου Χρήστου Στιβακτάκη και οι σπουδαίες συμμετοχές του Κώστα Μαρκάκη, του Ζαχαρία Δραμουντάνη και του Μανώλη Κλώντζα αποτελούν εγγύηση για την αυθεντική απόδοση και σεβασμό της παραδοσιακής κλασικής Κρητικής μουσικής.


Μπορείτε να ακούσετε δείγματα και να το κατεβάσετε στο iTunes εδώ